terug naar receptenoverzicht

Lams estouffade

Ingrediƫnten

  • 1 grote ui
  • 5 worteltjes
  • 500gr knolselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 50gr gezouten boter
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 tl verse munt
  • 3 tl verse dragon
  • 4 tl verse bieslook
  • halve liter volle melk
  • bloem
  • zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de lamsschouder in 8 gelijke lapjes.
  2. Sla deze daarna iets plat. Zout, peper en bebloem de lapjes.
  3. Beboter de ovenschaal of schotel en verdeel de ui, wortel, knolselderij en de knoflook over de bodem van de schotel.
  4. Strooi vervolgens de verse kruiden over de groenten.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Bak de lamslapjes in de koekenpan aan weerszijde in olijfolie licht bruin en leg ze op het bed van groenten en kruiden.
  6. Blus de koekenpan met de witte wijn af en giet over het lamsvlees.
  7. Plaats de schaal of schotel in de oven.
  8. Wacht tot de oven weer op 180 graden is.
  9. Verminder de temperatuur naar 150 graden en laat het vlees in circa 60 minuten gaar smoren. Neem vervolgens het vlees uit de schotel en pureer de groenten en de kruidenmassa met de staafmixer.
  10. Voeg daarna de melk toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  11. Even doorroeren.
  12. Leg het vlees terug in de saus en laat het geheel in de oven ongeveer 5 minuten even doorsmoren.

Recept: Hoeve de Mertel