terug naar receptenoverzicht

Lamskotelet rucola

Ingrediënten

  • 50gr boter
  • 500gr aardappels
  • 2dl melk
  • 200gr rucolasla
  • 4 grote sjalotten
  • 3eetl bruine basterdsuiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 3dl water
  • 1 scheut rode port
  • bosje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout

Bereiding

  1. Aardappels schillen en koken tot ze gaar zijn. Niet te zacht.
  2. Afgieten en even droog laten worden op laag vuur. (bijblijven)
  3. De helft van de boter en de helft van de melk toevoegen aan de aardappels en tot puree stampen. Eventueel extra boter en melk toevoegen.
  4. Als de puree smeuïg is, de gesneden rucola toevoegen.
  5. Op smaak maken met peper en zout.

Ondertussen

  1. Lamskoteletjes snijden en om en om bakken. De boter niet laten verbranden, die gebruiken we voor de jus.
  2. Uit de pan halen, bestrooien met peper en zout en in een ovenschaal bewaren.
  3. In de gebruikte boter gesneden sjalotten glazig bakken.
  4. Gesneden knoflook en basterdsuiker toevoegen en laurierblaadjes.
  5. Op laag vuur laten caramelliseren (licht bruin maken)
  6. Afblussen met 3 dl water en een scheut rode port.
  7. In laten koken en gesneden tijm toevoegen.
  8. Op smaak brengen met peper en zout.
  9. Af laten koelen.

Pauze

Uitgifte

  1. Op laag vuur de puree en jus verwarmen
  2. Lamskoteletjes in de oven op 200 graden rosé braden
  3. 2 eetlepels puree op het bord.
  4. Daar bovenop het lamskoteletje schikken.
  5. De saus over de lamskotelet en puree dresseren. (1 sauslepel per portie)
  6. Garneren met takje tijm

Recept: Hoeve de Mertel