terug naar receptenoverzicht

Romige pasta

Ingrediƫnten

  • 300gr oesterzwammen
  • 200gr pasta (penne)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. chilipoeder
  • 150gr roomkaas
  • 2 eetl. verse parm. kaas
  • 2 eetl. verse basilicum
  • zout
  • peper

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Veeg de oesterzwammen schoon, snij de stelen in stukjes.
  3. Snij de helft van de oesterzwammen in repen.
  4. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de deze in reepjes.
  5. Pet de ui en snij hem in parties.
  6. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak op hoog vuur de hele oesterzwammen mooi bruin, Laat het vocht verdampen.
  7. Schep de oesterwammen op een bord.
  8. Fruit de ui in het bakvet zachtjes aan.
  9. Bak de paprika ca. 2 minuten mee.
  10. Schep de oesterzwamrepen, de steeltjes en het chilipoeder erdoor en roerbak alles op hoog vuur ca. 3-4 minuten.
  11. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  12. Giet de pasta af, voeg de roomkaas toe en laat de kaas smelten.
  13. Schep dan het oesterzwammengsel erdoor.
  14. Schep de pasta in 2 diepe borden.
  15. Strooi de Parmezaanse kaas en basilicum erover en leg de gebakken oesterzwammen erop.